Program

Workshop i hönsestrik med Anna Bauer – dag 1

Anna Bauer i utställningen "Knitstart my heart". Foto: Jessica Ljung, Kulturen
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
lördag 10 december 11:00 – 17:00

Anna Bauer är textilkonstnär utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk, bosatt och verksam i Göteborg. Hon har gett ut böckerna Hönsestrik a love story och Hönsestrik forever på Roos & Tegnér förlag. I december kommer boken Kofta och klänning, som ges ut av Polaris Fakta.

Kursbeskrivning:
Hönsestrik är en friare form av berättade mönsterstickning som har sitt ursprung i 1970-talets Danmark. Karaktäristiskt är de färgglada mönsterbårderna och de instickade personliga och politiska budskapen. Under senare år har Hönsestrik hittat nya uttryck i gerillaslöjden. Hönsestrik är ren okynnesstickning, utan pekpinnar och där du har möjlighet att släppa loss och frossa i färger och mönster och fylla din stickning med eget innehåll.

Innehåll: 
Historien bakom Hönsestrik, inspiration, tekniktips, färglära, mönsterkavalkad och självklart stickning! Vi bekantar oss med Hönsestrik genom att börja sticka på ett mindre projekt.

Material: 
Ta med egna stickor, rundsticka och/eller strumpstickor nr 2, 5 eller 3. Garn finns att köpa på plats till självkostnadspris. Det går också bra att ta med eget garn.

I Hornsbergssalen.

Kursavgift 10–11 december (2 dagar):

Vuxen, pensionär, student 795 kr
Kulturens medlemmar 750 kr

Max 15 platser. Entré till museet ingår i priset.

Förköp biljett

Förköp av biljetter via webben kan göras fram till en timme före programstart. Om programmet inte är fullbokat kan biljetter därefter köpas i entrén på Kulturen i Lund.

Du måste kunna visa upp giltigt medlemskort i entrén om du väljer en rabatterad vuxenbiljett. Kulturarvskortet gäller ej vid förköp till detta evenemang.

Välj biljettyp och antal biljetter och klicka sedan på ”Lägg i varukorgen” så kommer du vidare till kassan. Biljetten gäller för båda dagarna.

Biljetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Vuxen, pensionär, student
795 kr
7 tillgängliga
Kulturens medlemmar
750 kr
7 tillgängliga