Program

Utomhusteater med Teater Theatron ”Sjopalovich resande teatersällskap”

theatron
Sjopalovich resande teatersällskap.
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
fredag 23 juli 18:30 – 21:00

Välkommen på utomhusteater med Teater Theatron!

Det är 1941 och Sjopalovich resande teatersällskap kommer till en by i forna Jugoslavien för att spela teater. Byn är under ockupation av de tyska styrkorna och lever under tydliga restriktioner och det är långtifrån uppskattat med teaterbesöket. Det är rent av opassande och skamligt! Sällskapet har tillstånd för att spela en tysk pjäs, men byns invånare är tydliga med vad de tycker om teaterspektaklet. Snart går konflikten helt över styr.

Eller är det 2021 och Teater Theatron kommer till Lund för att spela teater? Lund är under pandemi och lever under strikta restriktioner och det är långt ifrån populärt med teaterbesöket. Är det inte rent av opassande, skamligt och farligt?

Är det en pjäs om teatrarna som så opassande vill spela fast dom inte får? Om kulturen som anpassar sig efter omvärlden tills teatern inte känner igen sig själv? Är det en berättelse om mänskligheten som anpassar sig till sina omständigheter, till vilket pris som helst?

Det är roligt och det är sorgligt. Och fullständigt förvirrande.

Teater Theatron fortsätter, tillsammans med nio skådespelare, att undersöka migration och identitet. Nu i en aldrig förut spelad pjäs i Norden av Ljubomir Simovic. Med urpremiär i Sverige och en helt ny översättning tar Theatron sig an en humoristisk, dråplig och högdramatisk berättelse som berättas utomhus på Kulturen i sommar!

Speltid: 150 min inklusive paus.

På scen: Ola Citron, Eva Ekengren, Åsa Forsberg, Philip Lithner, Oliver Lindman, Hanna Nygårds, Suzanna Santrac, Zeljko Santrac & Åsa Widéen

Regissör: Tomas Lindström
Scenograf & kostymör: Annika Carlsson
Översättare: Jan Mark & Slavica Milosavljevic
Konstnärliga ledare: Suzanna Santrac & Zeljko Santrac
Producent: Oliver Lindman

Förköp biljett

Förköp biljett via Kulturcentralen.

Biljettpriser

Ordinarie: 300 kr
Student/Ungdom under 26/Pensionär/Arbetslös: 200 kr
Sydsvenskans stjärnklubb: 200 kr
Kulturens medlemmar: 200 kr

Med stöd från Kulturrådet, Region Skåne, Konstnärsnämnden, Malmö stad & Lunds kommun.