Program

Sommarlund på Kulturen: Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye

Louisa Lyne. Foto: Sara Ljunggren
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
fredag 3 juli 18:00 – 21:00

Välkommen till en sommarkväll i Kulturens park med fri entré, i samarbete med Sommarlund. Vid två tillfällen under kvällen blir det gratis konsert med Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye. OBS! Begränsat antal platser till området vid scenen, du måste förboka biljett till konsertområdet. Resten av parken är dock öppen även för dig som inte har biljett till konserten. Ta med egen picknick eller köp fika i Kulturens café.

Kl 18.00–21.00 Museiparken är öppen, fri entré! Ingång via Gröna grinden. Strosa runt och titta på kulturhistoriska byggnader och trädgårdar. Kulturens café har öppet!

Kl 18.30–19.15 Konsert 1 med Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye. Konserten är gratis men du måste förboka biljett! Biljetterna släpps den 19 juni.

Kl 20.00–20.45 Konsert 2 med Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye. Konserten är gratis men du måste förboka biljett! Biljetterna släpps den 19 juni.

Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye

Sveriges egen jiddischdrottning, Louisa Lyne, och hennes band ”di Yiddishe Kapelye” bjuder in till konsert! Gruppen rör sig med säkerhet mellan traditionell klezmer, modern pop och världsmusik. Med elektroniska beats, latinska rytmer och inslag av konstmusik och folksång arbetar de med jiddisch i ett helt nytt sammanhang, som samtidigt förefaller helt självklart. Gruppen har rönt stora framgångar både för sina liveframträdanden och album, nu senast för deras efterlängtade tredje album, LUST, som mottagit lysande recensioner både i Sverige och runt om i världen.

Konserten livestreamas

Konserten kommer också att livestreamas på Facebook (går att titta på även i efterhand) via ArrangemangLund

Varmt välkommen – om du är symptomfri

Tänk på att bara besöka våra arrangemang om du känner dig helt symptomfri, väl på plats ber vi dig hålla avstånd till besökare och Sommarlunds personal. Ha gärna lite extra tålamod med att Sommarlund med kort varsel kan behöva ändra i programmet. På www.sommarlund.se hittar du all information om eventuella ändringar. Varmt välkommen!