Program

Skånska dagsvandringar

vandra
Blåvingeleden. Foto: Caroline Alesmark.
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
onsdag 29 september 18:00 – 19:00

Välkommen på föredrag om skånska dagsvandringar!

Frilansjournalist Caroline Alesmark och naturvägledare Kenneth Joelsson har tidigare gett ut böckerna Vandra Skåneleden – 30 vandringar från Båstad och Kullaberg i norr till Falsterbonäset och Österlen i söder, Vandringar på Skåneleden – en upplevelseguide till naturen och Cykla i Skåne, den senare om de tre nationella cykellederna som går genom Skåne.

I maj 2021 gav de ut ännu en guidebok om vandring, Vandra i Skåne – 32 dagsvandringar i det skånska landskapets alla hörn, från korta familjeturer till utmanande heldagsäventyr. Boken är riktad till nybörjaren eller vandraren som bara vill vara ute över dagen och vill hem igen på kvällen.

Under föreläsningen berättar de om hur böckerna kommit till och om glädjen att knyta vandringsskorna på morgonen och röra sig i naturen under en hel dag.
De ger även praktiska tips kring saker det kan vara bra att tänka på när man ska ge sig ut på lederna – allt från utrustning och mat till boende och kollektivtrafik.

I Auditoriet. Begränsat antal platser, max 100 personer. Entré till museet ingår i priset. Museet är öppet kl 12–20 på onsdagar.

Förköp biljett

Förköp av biljetter via webben kan göras fram till en timme före programstart. Om programmet inte är fullbokat kan biljetter därefter köpas i entrén på Kulturen.

Välj biljettyp och antal biljetter och klicka sedan på ”Lägg i varukorgen” så kommer du vidare till kassan. (Du måste kunna visa upp giltigt medlemskort/studentkort osv i entrén om du väljer en gratis eller rabatterad vuxenbiljett. Kulturarvskortet gäller ej för förköp till detta evenemang.)

Biljetter

Biljettyp Pris Antal
Vuxen90 kr
100 tillgänglig
Pensionär70 kr
100 tillgänglig
Student45 kr
100 tillgänglig
0–18 årkr
100 tillgänglig
Fri entréFör Kulturens medlemmar, ledsagare, skolpersonal och om du har fribiljett.kr
100 tillgänglig