Program

Boel Nordgren om trädgårdsodlingens roll inom förra sekelskiftets kvinnorörelse

agdatorp
Agdatorp och elever vid trädgårdsskolan ur Per-Gunnar Perssons arkiv.
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
onsdag 27 oktober 18:00 – 19:00

Boel Nordgren driver Edlas have och är trädgårdsantikvarie. Ikväll berättar hon om trädgårdsodlingens roll inom förra sekelskiftets kvinnorörelse.

Trädgårdsantikvarie Boel Nordgren berättar om de svårigheter kvinnor mötte kring sekelskiftet 1900 då de försökte ta sig in i trädgårdsvärlden som professionella yrkesutövare. Trädgårdsodlingen vid hemmet hade traditionellt varit ett kvinnligt ansvarsområde, men att kvinnor skulle kunna utbilda sig till trädgårdsmästare var långtifrån en självklarhet. Exempel ges på enskilda personer och organisationer som drev trädgårdsfrågan, i försök att öka kvinnors frihet och ge dem tillgång till utbildning och yrkesliv.

Annons för Agdatorp ur Dagny 1908_10, s.150.

I Auditoriet. Begränsat antal platser, max 100 personer. Entré till museet ingår i priset. Gratis entré för medlemmar i Kulturen, Lunds Trädgårdssällskap samt besökare 0-18 år. Museet är öppet kl 12–20 på onsdagar. Biljetterna släpps 27 september.

Trädgårdsantikvarie Boel Nordgren
Trädgårdsantikvarie Boel Nordgren.

Förköp biljett

Förköp av biljetter via webben kan göras fram till en timme före programstart. Om programmet inte är fullbokat kan biljetter därefter köpas i entrén på Kulturen.

Välj biljettyp och antal biljetter och klicka sedan på ”Lägg i varukorgen” så kommer du vidare till kassan. (Du måste kunna visa upp giltigt medlemskort/studentkort osv i entrén om du väljer en gratis eller rabatterad vuxenbiljett. Kulturarvskortet gäller ej för förköp till detta evenemang.)