Program

Lekfulla tidsresor

En man och en kvinna i 1700-talskläder i friluftsmuseet på Kulturen i Lund
Pedagogerna Annika Mandahl och Olle Ekström tar dig med till 1700-talet i årets Lekfulla tidsresor. Foto: Maria Bohlin, Kulturen
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
fredag 30 juni 13:00 – 13:45

Skönhet ligger i betraktarens öga sägs det! Årets tidsresa tar dig med till några olika tider där trender och mode har format och modellerat våra kroppar efter tidens skönhetsideal. Vackert, tokigt, fult – eller vad tycker du?

Kulturens pedagoger bjuder på ett lättsamt och lekfullt sätt besökarna på levandegjord historia i museiparken. Ni får träffa det fåfänga syskonparet som följer 1770-talets trender från Paris med stor inlevelse. År 1856 ska fru Carolina få sitt porträtt målat och är noga med krinolinens vidd och midjans slankhet. Men vad är det för något konstigt konstnärinnan har på sig? 1975, året efter ABBA vann Eurovision Song Contest och året då alternativfestivalen hölls, planeras en gemensam städdag i kollektivhuset Solkatten. Men går det att städa i platåskor och finns det egentligen något som inte kan lösas på ett gemensamt stormöte?

Lekfulla tidsresor är en familjeföreställning, lämplig för barn från 7 år. Publiken tas med till tre olika spelplatser utomhus i museiparken. Spelas ej vid ihållande regn – då ställer vi in och biljettpriset återbetalas automatiskt (förutom serviceavgiften). 

Förköp biljett

Förköp av biljetter via webben kan göras fram till en halvtimme före programstart. Om programmet inte är fullbokat kan biljetter därefter köpas i entrén på Kulturen i Lund. Du måste kunna visa upp giltigt medlemskort eller studentkort i entrén om du väljer en rabatterad vuxenbiljett. Kulturarvskortet gäller ej vid förköp till detta evenemang.

Entré till museet ingår i biljettpriset!