Program

Kvällsöppet till kl 20

Västra Vrams prästgård på Kulturen i Lund, en vinterdag med lite snö. Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen
Västra Vrams prästgård på Kulturen i Lund. Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
torsdag 7 december 10:00 – 20:00

Hela museet är kvällsöppet till kl 20 på torsdagar!

Ta med dig vänner eller familj eller njut av att strosa runt på egen hand, titta på en utställning eller gå på ett programarrangemang. Kanske vill du därefter äta något gott på Kulturens restaurang, eller bara ta något att dricka. Restaurangen har kvällsöppet på torsdagar.

Friluftsmuseum, park och utställningar
Friluftsmuseet på Kulturen i Lund är fyllt med kulturhistoriska hus och utemiljöer som du kan besöka. Här kan du få en uppfattning om hur människor har levt i södra Sverige under olika tider och i olika sociala miljöer, både på landsbygden och i städer. En del av byggnaderna ligger på sin ursprungsplats, medan andra har flyttats hit sedan museet öppnade 1892. Givetvis har även alla våra utställningar kvällsöppet!

Kulturens Julspår
Från 28 november till 14 januari kan du följa Kulturens Julspår och se hur julen firades förr i några av våra kulturhistoriska hus.

Picknick, vila och lek i parken
I museiparken finns plats för vila, picknick och lek. Det finns bänkar här och var där du kan slå dig ner, när vädret så tillåter. Barnen kan leka loss på vår nya lekplats som består av en stadsdel med rådhus, kyrka, butik, smedja, stall och torg, och en landsbygdsdel med en vattenkvarn med tramphjul och djur skulpterade i trä.

En annan värld – konst från Sankt Lars sjukhus
Kl 18.00–18.30 kan du följa med på en visning i utställningen om patientkonst från Sankt Lars sjukhus. Ingen förhandsbokning, ingår i entréavgiften. Samling på baksidan av Vita huset (entréhuset). Där finns en skylt som anger var samlingsplatsen är.