Program

Kvällsöppet till kl 20

Västra Vrams Prästgård. Foto: Jessica Ljung, Kulturen.
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
torsdag 16 juni 10:00 – 20:00

Hela museet är kvällsöppet till kl 20 på torsdagar!

Ta med dig dina vänner eller familj för en afterwork, titta på en utställning eller gå på ett programarrangemang tillsammans. Kanske vill ni därefter äta något gott på Kulturens restaurang, eller bara ta något gott att dricka. Restaurangen har öppet till kl 22 på torsdagar.

Visning: Träning och hälsa från medeltid till nutid
Kl 18.00–18.30 idag kan du följa med på visningen Träning och hälsa från medeltid till nutid. Ingen förhandsbokning. Samling på baksidan av Vita huset (entréhuset). Där finns en skylt som anger var samlingsplatsen är.

Föredrag: DNA inom arkeologi – möjligheter, svårigheter och framtida utmaningar
På Kulturen bedrivs forskning med relevans för museets verksamhet. Som ett led i detta, har Kulturen infört det Nordenstedtska seminariet. Kvällens föreläsare är Caroline Ahlström Arcini, doktor i medicinens historia vid Lunds universitet. Hon arbetar sedan mer än 30 år som osteolog vid Arkeologerna, Statens historiska museer. I Auditoriet kl 18.00.

Praktiken – ditt kreativa rum
Vi vill också tipsa om Praktiken, ett kreativt rum intill utställningen Knitstart my heart – Anna Bauer. Ta med eget handarbete, några kompisar och sticka/virka/sy, fika och umgås. Du kan också använda materialet som vi har lagt fram och skapa något av det.

Det är alltså tillåtet att ta med eget fika till Praktiken, men inte in i utställningarna!

Välkommen att slå dig ner i en fåtölj eller runt det stora bordet i Praktiken. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen