Program

Kvällsöppet till kl 20

I utställningen "Scandinavian Design of Everyday Things". Foto: Jessica Ljung, Kulturen.
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
torsdag 23 februari 10:00 – 20:00

Hela museet är kvällsöppet till kl 20 på torsdagar!

Ta med dig dina vänner eller familj för en afterwork, titta på en utställning eller gå på ett programarrangemang tillsammans. Kanske vill ni därefter äta något gott på Kulturens restaurang, eller bara ta något att dricka. Restaurangen har öppet till kl 20 på torsdagar.

Friluftsmuseum, park och utställningar
Friluftsmuseet på Kulturen i Lund är fyllt med kulturhistoriska hus och utemiljöer som du kan besöka. Här kan du få en uppfattning om hur människor har levt i södra Sverige under olika tider och i olika sociala miljöer, både på landsbygden och i städer. En del av byggnaderna ligger på sin ursprungsplats, medan andra har flyttats hit sedan museet öppnade 1892. Givetvis har även alla våra utställningar kvällsöppet!

Hur bodde folk förr?
Spåret Hur bodde folk förr? leder dig runt till sex rekonstruerade hem, från 1700-talets mitt till 1930-tal. Hämta spåret i entrén, följ kartan och läs sedan information på skyltarna vid husen.

Picknick och lek i parken
I museiparken finns plats för vila, picknick och lek. Det finns bänkar här och var där du kan slå dig ner, om vädret tillåter. Det finns också tre leklådor i parken, med bland annat träsvärd & sköldar, hopprep och tunnband som barnen är välkomna att leka med. Ni kan också besöka Pippi Långstrump – en lekutställning, som står t o m 26 februari.

Visning: Friluftsmuseets historia
Kl 18.00–18.30 kan du följa med på en visning i friluftsmuseet. Ingen förhandsbokning, ingår i entréavgiften. Samling på baksidan av Vita huset (entréhuset). Där finns en skylt som anger var samlingsplatsen är.