Program

Kvällsöppet till kl 20

Sommar, park och hus på Kulturen i Lund. Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen.
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
torsdag 2 juni 10:00 – 20:00

Hela museet är kvällsöppet till kl 20 på torsdagar!

Ta med dig dina vänner eller familj för en afterwork, titta på en utställning eller gå på ett programarrangemang tillsammans. Kanske vill ni därefter äta något gott på Kulturens restaurang, eller bara ta något gott att dricka. Restaurangen har öppet till kl 22 på torsdagar.

Visning: Friluftsmuseets historia
Kl 18.00–18.30 idag kan du följa med på visningen Friluftsmuseets historia. Ingen förhandsbokning. Samling på baksidan av Vita huset (entréhuset). Där finns en skylt som anger var samlingsplatsen är.

Föredrag: Elleholmsprojektet och Hunehals borg
På Kulturen bedrivs forskning med relevans för museets verksamhet. Som ett led i detta, har Kulturen infört det Nordenstedtska seminariet. Kvällens föreläsning behandlar två arkeologiska projekt, ett vid borgen Sjöborg 2016–2020 i Elleholm och ett vid Hunehals borg 2018–2021 i Kungsbacka kommun. Föredragshållare är Gertie Ericsson, arkeolog på Kulturen och doktorand i historisk arkeologi vid Lunds universitet; Jimmy Juhlin, 1:e antikvarie i byggnadsvård på Blekinge museum och Anders Håkansson, doktor i historisk arkeologi och chef för Kulturmiljö Halland. I Auditoriet kl 18.00.

Praktiken – ditt kreativa rum
Vi vill också tipsa om Praktiken, ett kreativt rum intill utställningen Knitstart my heart – Anna Bauer. Ta med eget handarbete, några kompisar och sticka/virka/sy, fika och umgås. Du kan också använda materialet som vi har lagt fram och skapa något av det.

Det är alltså tillåtet att ta med eget fika till Praktiken, men inte in i utställningarna!

Välkommen att slå dig ner i en fåtölj eller runt det stora bordet i Praktiken. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen