Program

Kvällsöppet till kl 20

I Kaffe-utställningen. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen.
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
torsdag 20 oktober 12:00 – 20:00

Hela museet är kvällsöppet till kl 20 på torsdagar!

Ta med dig dina vänner eller familj för en afterwork, titta på en utställning eller gå på ett programarrangemang tillsammans. Kanske vill ni därefter äta något gott på Kulturens restaurang, eller bara ta något gott att dricka. Restaurangen har öppet till kl 22 på torsdagar.

Visning av ”Vi som kom till er” i samarbete med Katedralskolan
Vi som kom till er är en utställning som handlar om flyktingar som med hjälp av räddningsaktionerna de Vita bussarna och de Vita båtarna kom till Skåne efter andra världskriget. Elever från Katedralskolan är guider i utställningen. Ingår i entréavgiften, ingen förhandsbokning. Kl 18.00–18.30.

Kvinnolåt – konsert och skivsläpp
Ikväll blir det konsert och skivsläpp med folkmusikduon Miriam Andersén och Anna Rynefors. I Auditoriet kl 18–19. Förköp biljett!

Friluftsmuseum, park och utställningar
Friluftsmuseet på Kulturen i Lund är fyllt med kulturhistoriska hus och utemiljöer som du kan besöka. Här kan du få en uppfattning om hur människor har levt i södra Sverige under olika tider och i olika sociala miljöer, både på landsbygden och i städer. En del av byggnaderna ligger på sin ursprungsplats, medan andra har flyttats hit sedan museet öppnade 1892. Givetvis har även alla våra utställningar kvällsöppet!

Hur bodde folk förr?
Spåret Hur bodde folk förr? leder dig runt till sex rekonstruerade hem, från 1700-talets mitt till 1930-tal. Hämta spåret i entrén, följ kartan och läs sedan information på skyltarna vid husen.

Kaffespåret
Som en förlängning av den tillfälliga utställningen Kaffe – en het historia gestaltar vi också perspektiv på kaffets historia i några av friluftsmuseets kulturhistoriska hus, från 1700-tal till 1930-tal. Hämta Kaffespåret i entrén.

Praktiken – ditt kreativa rum
Vi vill också tipsa om Praktiken, ett kreativt rum intill utställningen Knitstart my heart – Anna Bauer. Ta med eget handarbete, några kompisar och sticka/virka/sy, fika och umgås. Du kan också använda materialet som vi har lagt fram och skapa något av det. Det är tillåtet att ta med eget fika till Praktiken, men inte in i utställningarna!

Välkommen att slå dig ner i en fåtölj eller runt det stora bordet i Praktiken. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen