Program

Kvällsöppet till kl 20

Utanför Västra Vrams prästgård. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen
Sommar i Kulturens park.. Utanför Västra Vrams prästgård. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
torsdag 21 juli 10:00 – 20:00

Hela museet är kvällsöppet till kl 20 på torsdagar!

Friluftsmuseum, park och utställningar
Friluftsmuseet på Kulturen i Lund är fyllt med kulturhistoriska hus och utemiljöer som du kan besöka. Här kan du få en uppfattning om hur människor har levt i södra Sverige under olika tider och i olika sociala miljöer, både på landsbygden och i städer. En del av byggnaderna ligger på sin ursprungsplats, medan andra har flyttats hit sedan museet öppnade 1892. Givetvis har även alla våra utställningar kvällsöppet!

Hur bodde folk förr?
Spåret Hur bodde folk förr leder dig runt till sex rekonstruerade hem, från 1700-talets mitt till 1930-tal. Hämta spåret i entrén, följ kartan och läs sedan information på skyltarna vid husen.

Kaffespåret
Som en förlängning av den tillfälliga utställningen Kaffe – en het historia gestaltar vi också perspektiv på kaffets historia i några av friluftsmuseets kulturhistoriska hus, från 1700-tal till 1930-tal. Hämta Kaffespåret i entrén.

Vila, picknick och lek i parken
I museiparken finns plats för vila, picknick och lek. Det finns bänkar här och var där du kan slå dig ner, men du kan också ta med dig en filt om du vill ha picknick på en av gräsmattorna (glöm inte slänga ditt skräp!). Vi bygger just nu en ny lekplats, vars första del planeras vara klar i september. Men det finns tre leklådor i parken, med bland annat träsvärd & sköldar, hopprep och tunnband som barnen är välkomna att leka med. Ni kan också besöka Pippi Långstrump – en lekutställning.