Program

Kvällsöppet: Julstök med julmarknad – dag 1 av 3

Julmarknad i friluftsmuseet på Kulturen i Lund
Julmarknad under Julstöket på Kulturen i Lund. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
fredag 25 november 16:00 – 20:00

Välkommen till tre dagar med jul för alla sinnen under första advent-helgen. Vi inviger vårt Julstök med julmarknad med kvällsöppet på fredagen. OBS! Museet är stängt under dagen för förberedelser, och har i stället öppet kl 16–20!

Upplev julmarknaden på kvällstid, när museiparken är upplyst av lyktor, eldkorgar och ljusslingor. I marknadsstånden säljs julmat, julpynt och hantverk (som kanske blir julklappar). Julmarknaden breder ut sig både inomhus och utomhus.

Du kan även grilla korv, köpa varm mat och glögg, se luciatåg och lyssna på musik. I Bosmålatorpet och Blekingegården är brasan igång och Kulturens personal berättar om hur julen firades förr.

Fredagskvällens arrangemang riktar sig framför allt till vuxna, medan lördagen och söndagen även innehåller barnvänliga aktiviteter.

Under dagen är museet stängt för förberedelser, vi har i stället öppet kl 16–20!

Mer info kommer!

Till försäljare:

Den första adventshelgen (fredag, lördag och söndag) varje år har vi Julstök med julmarknad på Kulturen. Då har vi runt 80 försäljare av hantverk, design och mat på plats. Vi bjuder alltid in de som har varit med tidigare år först, men vi har dessutom en reservlista. Det kostar 1 350 kr att hyra en plats. Om du är intresserad av att vara med som säljare, skicka då ett mail till Johanna Lisberg Jensen ([email protected]) eller Therese Bygge ([email protected]) med bilder på vad du säljer. För det mesta är vi helt klara med placeringen i slutet av september, men det händer att någon får förhinder och då kan det hända att vi kan ta emot nya försäljare.