Program

Kvällsöppet: Julstök med julmarknad – dag 1 av 3

Foto Kulturen, luciabild foto Anders Andersson
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
fredag 1 december 16:00 – 20:00

Välkommen till tre dagar med jul för alla sinnen under första advent-helgen. Vi inviger vårt Julstök med julmarknad med kvällsöppet på fredagen. OBS! Museet är stängt under dagen för förberedelser, och har i stället öppet kl 16–20!

Upplev julmarknaden på kvällstid, när museiparken är upplyst av lyktor, eldkorgar och ljusslingor. I marknadsstånden säljs julmat, julpynt och hantverk (som kanske blir julklappar). Julmarknaden breder ut sig både inomhus och utomhus.

Du kan även grilla korv, köpa varm mat och glögg, se luciatåg och lyssna på musik. I Bosmålatorpet och Blekingegården är brasan igång och Kulturens personal berättar om hur julen firades förr.

Fredagskvällens arrangemang riktar sig framför allt till vuxna, medan lördagen och söndagen riktar sig till hela familjen, med barnvänliga aktiviteter.

Under dagen är museet stängt för förberedelser, vi har i stället öppet kl 16–20.

Mer detaljerad info kommer!

Är du intresserad av att vara med som försäljare på julmarknaden? Skicka ett mail med namn och bild på det du vill sälja till [email protected], så hör vi av oss.

Förköp biljett

Barn och ungdomar 0–18 år samt Kulturens medlemmar har fri entré och behöver inte köpa någon biljett till Julstöket.

Vuxen 160 kr
Pensionär 100 kr
Student 100 kr

Du måste kunna visa upp giltigt medlemskort/studentkort i entrén om du väljer en rabatterad vuxenbiljett. Kulturarvskortet gäller inte vid förköp till evenemang.

Observera att ångerrätten inte gäller för biljett till evenemang. Det innebär att vi inte har möjlighet att göra en återbetalning om du ångrar ditt köp eller inte har möjlighet att gå på evenemanget.