Program

Konsthelg Lund på Tegnérmuseet

Interiör från Tegnérmuseet. Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen
Tegnérmuseet – Stora Gråbrödersgatan 11, 222 22 Lund
lördag 14 oktober 17:00 – 22:00

Välkommen att besöka Tegnérmuseet!

Tegnérmuseet gästas av konstnären Ingeborg Blom Andersskog, och har denna dag öppet kl 17–22. Besöksadress: Stora Gråbrödersgatan 11 i Lund.

Tid och Tegnér (det eviga bor i mitt hjärta)

I Tegnérmuseet visas skulpturer i kombination med egenskrivna texter av Ingeborg Blom Andersskog. Genom modellerade former i lera arbetar hon med enkla och repeterade handlingar och utforskar tid, det förgängliga och kroppens möte med materialet.


Ingeborg Blom Andersskog är utbildad inom keramik och fri konst vid konsthögskolan i Bergen. Hon bor sedan 2015 i Malmö och arbetar med installation, performance och text. Handlingen och tiden spelar tillsammans med materialet en viktig roll. Intresset för kropp, fenomenologi och Slow Art ligger till grund för utvecklingen av nya verk. Genom långsamma processer och olika material utforskas enkla och repeterade handlingar. Sten och trä fascinerar och är material hon ofta inspireras av, de symboliserar en annan tid och rörelse. Genom konsten utforskar Blom Andersskog olika sätt att förhålla sig till begreppet tid.

Fri entré!