Program

Julstök med julmarknad – dag 2 av 3

Blekingegården.
Julstök i Blekingegården. Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen.
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
lördag 26 november 11:00 – 17:00

Välkommen till andra dagen med jul för alla sinnen, under första advent-helgen!

Under lördagen fortsätter Julstöket med ännu fler juliga aktiviteter. Missa inte att hälsa på i Västra Vrams prästgård, Blekingegården, Bosmålatorpet, Thomanderska huset och Arbetarbostaden, där du möter historiskt klädda guider som gärna berättar om hur julen firades förr.

I marknadsstånden säljs julmat, julpynt och hantverk. Julmarknaden breder ut sig både inomhus och utomhus. Du kan se hur man gör marsipanfigurer, dekorerar pepparkakor och gör halmbockar. Du kan också grilla korv, köpa varm mat och glögg, se luciatåg och lyssna på musik.

Mer info kommer!

Till försäljare:

Den första adventshelgen (fredag, lördag och söndag) varje år har vi Julstök med julmarknad på Kulturen. Då har vi runt 80 försäljare av hantverk, design och mat på plats. Vi bjuder alltid in de som har varit med tidigare år först, men vi har dessutom en reservlista. Det kostar 1 350 kr att hyra en plats. Om du är intresserad av att vara med som säljare, skicka då ett mail till Johanna Lisberg Jensen ([email protected]) eller Therese Bygge ([email protected]) med bilder på vad du säljer. För det mesta är vi helt klara med placeringen i slutet av september, men det händer att någon får förhinder och då kan det hända att vi kan ta emot nya försäljare.