Program

Carl Jan Granqvist och Karsten Thurfjell om boken ”Svensk gastronomi – en global succé”

Karsten Thurfjell och Carl Jan Granqvist. Fotograf: Dick Norberg.
Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
lördag 15 oktober 14:00 – 15:00

Välkommen på bokprat/föredrag med Carl Jan Granqvist och Karsten Thurfjell som tillsammans skrivit boken Svensk gastronomi – en global succé.

Svensk gastronomi har under de senaste decennierna utvecklats på ett sätt som gjort att Sverige blivit en av världens främsta måltidsdestinationer. Men det var inte länge sedan vi spelade i den kulinariska gärdsgårdsserien. Hur kunde det gå så snabbt? Vi följer bland annat kockens väg från slusk till stjärna, restaurangbranschens osannolika lyft, kokboksexplosionen och de nya utbildningarnas roll.

Carl Jan Granqvist är professor, hedersdoktor och gästgivare emeritus, knuten till Grythyttan och residenset Saxå Bruk. Efter framgångsrikt opinionsarbete och nätverksbyggande initierade denne enträgne matambassadör 1990 besöksnäringens första utbildning på högskolenivå, belägen i Måltidens hus i Norden, en av de institutioner som starkast bidragit till det svenska måltidsundret.

Karsten Thurfjell arbetar sedan 1987 som kulturjournalist på Sveriges Radio, där han som vinprovare i P1:s program Meny kanaliserat sitt intresse för mat och dryck. Som ledamot i Måltidsakademien ingår han i den jury som sedan 2001 kartlägger och bedömer all svensk måltidslitteratur. Dessutom är han Gastronomiska Akademiens ständige sekreterare och redaktör för Gastronomisk kalender.

Förköp biljett

Förköp av biljetter via webben kan göras fram till en timme före programstart. Om programmet inte är fullbokat kan biljetter därefter köpas i entrén på Kulturen i Lund. Entré till museet ingår i biljetten!

Välj biljettyp och antal biljetter och klicka sedan på ”Lägg i varukorgen” så kommer du vidare till kassan. Du måste kunna visa upp giltigt medlemskort i entrén om du väljer en rabatterad vuxenbiljett. Kulturarvskortet gäller ej vid förköp till detta evenemang.

Biljetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Vuxen/pensionär/student
130 kr
133 tillgängliga
Kulturens medlemmar
50 kr
133 tillgängliga
Barn och unga 0–18 år
50 kr
133 tillgängliga