Program

Arkeologidagen för barn

Kulturen i Lund – Tegnérsplatsen 6, 223 50 Lund
söndag 27 augusti 11:00 – 12:00

Fira Arkeologidagen med chansen att prova på att gräva med våra arkeologer!

Söndagen den 27 augusti firas Arkeologidagen runt om i Sverige. Kulturen uppmärksammar dagen genom att ge barn från ca 5 år och uppåt chansen att prova på att gräva med våra arkeologer! Hur använder man deras redskap och hur tar man hand om ett fynd? Både barnen och deras föräldrar är förstås välkomna att ställa frågor till våra arkeologer!

Programmet går tre gånger, välj den tid som passar dig bäst. Samling i entrén inför varje pass, och sedan går vi gemensamt till utgrävningsplatsen bakom Bosmålatorpet i friluftsmuseet.

Dagen riktar sig till barn från ca 5 år uppåt, i föräldrars sällskap. Barn går gratis men platser är begränsade. Boka biljett nedan för att säkra en plats.

Arkeologidagen firas varje år, och runt om i Sverige arrangeras då en mängd olika aktiviteter som låter oss upptäcka vår förhistoria och lära oss mer om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter. Arkeologidagen anordnas av Riksantikvarieämbetet och arrangeras alltid den sista söndagen i augusti.

Förköp av biljett

Förköp av biljetter via webben kan göras fram till en timme före programstart. Om programmet inte är fullbokat kan biljetter därefter köpas i entrén på Kulturen i Lund.

Välj biljettyp och antal biljetter och klicka sedan på ”Lägg i varukorgen” så kommer du vidare till kassan.

Biljetter

Biljettyp Pris Antal