Pepparkakshus
Foto: Nathan Anderson, Unsplash

I år utlyser vi en pepparkakshustävling! De tävlande husen kommer att bli en del av miniatyrbyn Sockerviken, som visas i en liten utställning som öppnar den 18 december. Bidragen tas emot lördag 12 december och söndag 13 december kl 12–14.

Att göra pepparkakshus är en jultradition för många. I år tänkte vi utmana till extra kreativa pepparkakshus genom en tävling!

Tävlingsregler

Vi önskar oss hus som är uppfinningsrika och som bidrar till att skapa en glad och välkomnande pepparkaksby. Kanske bibliotek, chokladbutik, apotek eller ett boningshus som har något alldeles extra. Vi tar emot bidrag placerade på plattor som är max 15 x 15 cm. Husen ska vara max 12 x 12 cm, höjden ska vara 10-30 cm. Allt material i husen ska vara ätligt.

Vi tar emot pepparkakshusen i entrén på Kulturen i Lund lördagen den 12 december och söndagen den 13 december kl 12–14. Pepparkakshusen lämnas inte tillbaka. Alla hus vi får in kommer att finnas med i utställningen, men vi förbehåller oss rätten att välja ut de som kommer att ingå i miniatyrbyn Sockerviken. Alla som lämnar in ett bidrag får en fribiljett till Kulturen i Lund, så att alla har möjlighet att se sina bidrag i utställningen.

Juryn utgörs av  arkitekt Thomas Hellquist samt personal från Kulturen som har kompetens och erfarenhet av form & lek: Johanna Lisberg Jensen, Alma Karlsson, Olle Ekström och Elena Gayer.

De tre bästa bidragen belönas med presentkort till Kulturens museibutik på 750 kr, 500 kr, respektive 250 kr.

Eftersom vi efter de nya corona-restriktionerna som träder i kraft 24 november har ställt in hela vårt julprogram blir det ingen finissage med prisutdelning på Kulturen i Lund. Vinnarna kommer istället att få presentkorten via post. Vi kommer att filma/fota i utställningen och lägga ut det här på webben, så att ni kan ta del av tävlingsbidragen och hela miniatyrbyn Sockerviken. 

Utställning öppnar 18 december

Miniatyrbyn Sockerviken visas i en liten utställning på Kulturen i Lund, som pågår 18 december 2020–10 januari 2021. Sockervikens invånare väntar med spänning på pepparkakshusen!

Sockervikens invånare väntar med spänning på pepparkakshusen. Foto: Johanna Lisberg Jensen.
Sockervikens invånare väntar med spänning på pepparkakshusen. Foto: Johanna Lisberg Jensen.