Daniel Lundström och Diana Jurvanen från Matstudio Kungsmarken. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen
Daniel Lundström och Diana Jurvanen från Matstudio Kungsmarken. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen

Onsdagen den 15 juli öppnar Kulturens restaurang igen! Det är Matstudio Kungsmarken som kommer att driva en pop-up här, fram till den 15 september. Därmed kan museibesökare, lundabor, skåningar och turister åter slå sig ner på en av Lunds bästa uteserveringar, och bli serverade god mat och dryck.

Matstudio Kungsmarken drivs av Daniel Lundström och Diana Jurvanen. De senaste åren har de båda varit med och öppnat restaurangen På Skissernas i Lund, som köksmästare och pastrychef, innan de bestämde sig för att starta ett eget ställe. Det ledde till Matstudio Kungsmarken där de idag driver restaurang samt kör catering och olika event.

Daniel Lundström har under flera år jobbat på några av Sveriges bästa krogar, bland annat som köksmästare på före detta Ambiance à Vindåkra utanför Malmö. Diana Jurvanen har jobbat runt på olika anrika restauranger i Skåne, såsom Grand Hotel i Lund och Årstiderna i Kockska Huset, men också varit med från starten på Malmö Live.

Matstudio Kungsmarken serverar mat lagad på råvaror från lokala bönder och odlare. De har hållbarhet i fokus, vare sig de lagar fågel, fisk eller mittemellan.

Läs pressmeddelande om pop-up:en