volontärer
Kulturens volontärer hjälper barnen att utföra de historiska uppdragen. Foto: Therese Bygge, Kulturen.

Kulturens Historiska uppdrag för barn fortsätter för sjunde året i rad, och nu söker vi fler volontärer som kan hjälpa oss att levandegöra för våra besökare.

Under två veckor på sommaren skickas våra yngre besökare ut på uppdrag för att lösa ett antal kluriga uppgifter. Med volontärernas hjälp får barnen en kul och lärorik upplevelse på museet!

Precis som under förra året kommer volontärerna att samarbeta med Kulturens dramagrupp under sommarens Historiska uppdrag för barn, under ledning av pedagog Emma Larsson.

De historiska uppdragen äger rum vecka 29 & 30 (18–21 och 25–28 juli). Årets uppdrag kommer handla om gymnastik och Per Henrik Ling även kallad gymnastikens fader. Han har koppling till Kulturen på det sättet att han har bott i ett av våra hus, det som idag kallas Lindforska huset. Det var även Ling som tog initiativ till att starta bygget av Herrehuset, men han sålde det innan det hann bli klart.

Ingen särskild erfarenhet krävs. Har du ett brinnande intresse för kulturhistoria och lust att interagera med besökarna, så kan det här passa dig perfekt!

Uppdraget innebär att:

– Levandegöra berättelsen om gymnastikens historia

– Förbereda material inför varje pass

– Vägleda deltagarna i aktiviteterna

– Svara på besökarnas frågor

När och var:

De historiska uppdragen äger rum tisdag 18 juli–fredag 21 juli och tisdag 25 juli–fredag 28 juli. Varje pass varar i 3 timmar kl 13.00–16.00 (plus 15 minuter förberedelsetid före och efter passet). Du väljer själv när och hur många pass du har tid med. Vi ordnar med fika till alla.

Viktiga datum:

– Sista datum för intresseanmälan: måndag 22 maj
– Informationsmöte: tisdag 30 maj kl. 15.00–16.00
– Klädprovning: onsdag 7 juni kl 11.00 eller torsdag 8 juni kl 15.00 (du väljer när du kan)
– Rundvandring och upplärning: Datum meddelas senare
– Bemanning/pass: tisdag 18 juli–fredag 21 juli, tisdag 25 juli–fredag 28 juli kl. 12.45–16.15

Är du intresserad? Gör din intresseanmälan genom att mejla en kort introduktion där du berättar lite om dig själv och varför du vill delta i de Historiska uppdragen till [email protected]. Sista anmälningsdatum är måndag 22 maj.

OBS! Volontärer måste vara medlemmar i Kulturen för att kunna delta. Läs mer om medlemskap här: https://www.kulturen.com/bli-medlem/

Kulturens volontärer hjälper barnen att utföra de historiska uppdragen. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen.