Köket i Västra Vrams prästgård på Kulturen. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Välkommen som medlem!

Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige, Kulturen, är en ideell förening som grundades redan 1882. Det hela startades av en samling eldsjälar, som ville samla, vårda och visa sin egen kulturhistoria. Samlingen har vuxit genom åren och det är till stor del tack vare alla våra medlemmar som vi kan vårda och visa våra fantastiska samlingar, underhålla ca 60 kulturhistoriska byggnader, sköta trädgårdar och parker, erbjuda roliga aktiviteter för barn och unga, skapa spännande utställningar och utveckla vårt kulturarv. Medlemmarnas engagemang är grunden till att Kulturen med åren har vuxit till att bli ett stort museum med regionalt uppdrag. Med dig som medlem kan vi tillsammans göra ännu mer.

ALLT DETTA FÅR DU

 • Möjlighet att stödja och engagera dig i en viktig verksamhet
 • Fri entré till våra museer
 • Fri entré till alla våra utställningar
 • Aktiviteter hela året
 • Kulturens medlemsbrev
 • Rösträtt på föreningens årsmöte
 • Fri entré till nio andra nordiska friluftsmuseer
  Som medlem i Kulturen går du in gratis på Skansen i Stockholm, Gamla Linköping, Jamtli i Östersund, Den Gamle By, Århus och Frilandsmuseet Kgs. Lyngby i Danmark, Maihaugen i Lillehammer, Norsk Folkemuseum i Oslo och Sverresborg i Trondheim, Norge samt Klosterbacken i Åbo, Finland.

Priser och praktisk information:
Du kan välja mellan två typer av medlemskap: Kulturenmedlemskapet och Stora Kulturenmedlemskapet.

 • Stora Kulturenmedlemskapet  kostar 600 kronor per år och gäller för en person och en valfri gäst.
 • Kulturenmedlemskapet  kostar 400 kronor och gäller för en person.

Medlemskapet gäller i ett år från och med det datum då medlemskapet betalas. På Kulturen har barn och unga under 19 år alltid fri entré.

Extrakort till stora medlemmar:
Vill du ha ett extra medlemskort till din partner så att ni kan besöka Kulturen var för sig? På allmän begäran erbjuder vi nu möjlighet att beställa ett extra kort till självkostnadspris, 50 kr. Du beställer och betalar kortet i vår entré när du besöker Kulturen.

 Hur du gör:

Enklaste sättet att bli medlem är via våra medlemsidor. Vi följande länkar kan du själv registrera dig som medlem välj mellan Kulturenmedlemskapet och Stora Kulturenmedlemskapet.

Du kan också bli medlem i entrén/museibutiken på Kulturen i Lund. Du är också varmt välkommen att kontakta oss via medlem@kulturen.com eller telefon 046-35 04 00.

Vill du ge bort ett medlemskap i julklapp eller som present? Eller stödja verksamheten via ditt företag? Kontakta oss så berättar vi mer.