Öppettider sept-april: tis-sön kl 12.00 – 16.00

Ryskalas. Museipedaog Mats Larsson i Dekanhuset. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Barnkalas

Boka barnkalas på Kulturen!

Planera in ert barnkalas på Kulturen! Vi står för lokal och ger barnen en rolig upplevelse, medan ni ordnar med fika. Kalasen hålls under museets ordinarie öppettider och kan bokas året runt. Välj ett tema och kontakta bokningen på bokning@kulturen.com.

Tema 1. Ryskalas med ruskiga berättelser
Vår pedagog skapar härligt ruggig stämning med berättelser om mord och spökerier i museets utställningar och gamla hus. Hör om den mördade ärkebiskopen i medeltidskällaren och om den döde museichefen som flyttar möbler om natten i Borgarhuset. Efteråt pustar vi ut med födelsedagsfirande i medeltidsmiljö. Här avslutas kalaset med en timme då föräldrar och barn fortsätter firandet på egen hand, med medhavd fika. Rekommenderas från 7 år.

  • Pris: 1 500 kr
  • Max 25 barn, 1 timme med pedagogen

Tema 2. Gamla lekar & Leksaker på Kulturen
Vår pedagog tar med barnen på en rundtur i museet och berättar om barns liv förr i tiden. Vi tittar på gamla leksaker och provar några lekar från förr. Under tiden dukar de vuxna fram medhavd kalasmat i Verkstan. Rekommenderas från 6 år.

  • Pris: 1500 kr
  • Max 30 barn, tid med pedagogen ca 1 timme

Lokaler
I ”Verkstan”, vår lokal för skapande, finns bord och stolar, kyl och frys, spis med ugn samt glas, tallrikar och tårtskedar till 30 personer.
I Dekanhuset finns ingen elektricitet, men förberedelser kan göras i Verkstan.

För att göra kalaset extra festligt får ni gärna dekorera borden själva. Mat och eventuellt godispåsar tar föräldrarna med själva. När kalaset är slut, ska lokalerna städas enligt de anvisningar som mottas i samband med bokning.